Fris gekruid tomatenslaatje met maanzaadcroutons

Fris gekruid tomatenslaatje met maanzaadcroutons
Ingrediënten
  • 600 g tomaten (verschillende soorten en kleuren naar keuze)
  • 2 minikomkommers
  • 2 takjes basilicum (vers)
  • 2 takjes munt (vers)
  • 1 takje dragon (vers)
  • 0.5 rode ui
  • 1 voorgebakken stokbrood
  • 2 eetl. maanzaad
  • 7 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. rodewijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
313 kcal
Vetten
20.9 g
Verzadigde vetzuren
3 g
Koolhydraten
24.1 g
Suikers
6.5 g
Vezels: 
3.5 g
Eiwitten
5.6 g
Zout
0.4 g
Bereiding
20 min.
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Breek of snij het stokbrood in stukjes van 2 cm en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met
3 eetl. olijfolie en bestrooi met het maanzaad. Kruid met
peper en zout en bak 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven tot ze goed krokant zijn.
3 Snij intussen de halve rode ui in fijne halvemaantjes. Snij de tomaten in gelijke stukken en de ongeschilde minikomkommers in schijfjes van enkele mm.
4 Pluk de blaadjes van de takjes munt, dragon en basilicum
en snipper fijn. Meng de verse kruiden met de tomaten, de
rode ui en de komkommerschijfjes.
5 Meng 4 eetl. olijfolie met de rodewijnazijn, peper en
zout en besprenkel er het slaatje mee. Bestrooi met de
maanzaadcroutons.
Tip
Voor nog meer variatie kan u een seizoensslamix en enkele gekookte krieltjes onder het slaatje mengen.
Drankensuggestie
  • Bier

    Westmalle Dubbel
    Donker trappistenbier
  • Wijn

    Château Rauzan Despagne
    A.O.P. Bordeaux

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top