Fruitcoupe met mascarponevla

4 personen
minder dan 30 min.
Pottenkijken (pag. 356)
Fruitcoupe met mascarponevla
Ingrediënten
  • 125 g frambozen (diepvries)
  • 2 perziken
  • 2 nectarines (of 3 pruimen)
  • 200 g witte druiven
  • citroen (enkele druppels sap)
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl room (min. 35 % V.G.)
  • 4 eetl. bloemsuiker
  • Voor de afwerking:
  • 60 g pure chocolade (of witte chocolade of 4 eetl. amandelschilfers)

Voedingswaarde per persoon

Energie
584 kcal
Vetten
47.1 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
32.4 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
7.3 g
Zout
/ g
Bereiding
20 min. + 4 u. in de koelkast
1. Snij de ongeschilde perziken en nectarines in partjes en halveer de druiven. Rasp de chocolade.
2. Klop de mascarpone los in een mengkom en klop er de bloemsuiker en het citroensap onder.
3. Klop de room bijna stijf en schep onder de mascarpone.
4. Vul 4 coupes: begin met een laagje perzik, nectarine en druif, vervolgens een laagje mascarponevla, diepgevroren frambozen en opnieuw een laagje vla. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Werk af met de geraspte chocolade of amandelschilfers. Zet 4 u. in de koelkast.
Afwerking
Versier eventueel met een blaadje citroenmelisse en een fijn koekje.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top