back to top

Fruitige couscous met halloumi

4 personen
minder dan 60 min.
3
Pottenkijken (pag. 334)
Fruitige couscous met halloumi

Voedingswaarde per persoon

Energie
721 kcal
Koolhydraten
73.2 g
Eiwitten
27.9 g
Vetten
33.9 g
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 1 granaatappel
  • 1 citroen (enkel het sap)
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 plantje munt (vers)
  • 1 rode ui
  • 250 g halloumi (Cypriotische kaas)
  • 300 g couscous (tarwegriesmeel)
  • 1 eetl. bloem
  • 2 eetl. pistachenoten
  • 2 eetl. zachte veenbessen
  • 6 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout
Voorbereiding
(20 min.)
- Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.
- Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit. Doe dat boven een kom en vang het sap op.
- Doe de couscous in een kom en overgiet met 2 dl kokend water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.
- Hak intussen de peterselie en de munt fijn.
- Snij de rode ui in hele dunne halvemaantjes.
- Hak de pistachenoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Snij de halloumi in schijfjes van 1 cm dik en wentel lichtjes door de bloem.
Bereiding
30 min.
1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de courgetteblokjes 15 min. goudbruin en gaar.
2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een andere pan en stoof de rode ui 10 min. glazig.
3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een derde pan en bak de halloumischijfjes aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
4 Meng de courgette en de rode ui onder de couscous, samen met de verse kruiden, de zachte veenbessen en de grofgehakte pistachenoten. Breng op smaak met het citroensap, het granaatappelsap en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
Werk de salade af met de granaatappelpitjes en leg er de
gebakken halloumischijfjes op
Tip
+ 4 maand

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (30 min.)
1 Snij 100 g ongeschilde courgette in kleine stukjes.
2 Kook de courgette 10 min. gaar in een bodempje water.
3 Neem de kookpot van het vuur en voeg 25 g couscous toe. Dek af en laat 10 min. zwellen.
4 Mix alles fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.
Drankensuggestie
  • Bier

    Brugs
    Witbier
  • Wijn

    Domaine de Tamary
    Les Terrasses
    A.O.P. Côtes de Provence

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

MyColruyt

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Lagere prijs gezien?

Bel de Rode Telefoon op 02 345 2345

Geef het door via mail