Gebakken kabeljauw met venkelpuree en trostomaatjes

Gebakken kabeljauw met venkelpuree en trostomaatjes
Ingrediënten
  • 4 kabeljauwhaasjes (versmarkt)
  • 500 g trostomaten (annaluca)
  • 2 tomaten (dikke)
  • 2 venkelknollen
  • 800 g aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl. boter
  • 0.5 dl olijfolie
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 2 blaadjes laurier
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
569 kcal
Vetten
30.4 g
Verzadigde vetzuren
10.1 g
Koolhydraten
41.7 g
Suikers
10.8 g
Vezels: 
8 g
Eiwitten
28.2 g
Zout
0.4 g
Voorbereiding
(25 min.)
- Verwijder de harde kern uit de venkelknollen en snij de rest in kleine stukjes.
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Verdeel de trostomaten in 4 trosjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Pel de dikke tomaten (dompel ze eerst 10 sec. onder in kokend water en laat daarna even afkoelen in koud water). Snij in stukken en lepel er de pitjes uit. Mix samen met 1/2 dl olijfolie en de helft van het knoflook. Kruid met peper
en zout.
Bereiding
25 min.
1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de stukjes venkel ± 5 min. op een zacht vuur.
2 Voeg de ui, de rest van het knoflook, de tijm, de laurierblaadjes en de aardappelen toe. Overgiet met water tot alles onderstaat en breng aan de kook. Laat 20 min. koken.
3 Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de kabeljauwhaasjes 5 min. Kruid met peper en zout en draai de kabeljauwhaasjes voorzichtig om. Doe de trostomaten bij de vis en laat alles nog 5 min. garen.
4 Voeg 2 min. voor het einde de gemixte tomaten toe aan de braadpan en laat opwarmen.
5 Giet de venkel en de aardappelen af. Verwijder de laurierblaadjes en pureer samen met 1 eetl. boter. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Verdeel de venkelpuree over de borden en leg er de stukken kabeljauw op. Werk af met het tomatensausje en een trosje tomaten.
Tip
Lusten de kinderen geen venkel? Vervang de venkelpuree voor hen door een kant-en-klare aardappelgratin met tomaten en mozzarella.
Drankensuggestie
  • Bier

    LeFort Tripel
    Sterk blond bier
  • Wijn

    Hardy's 'Nottage Hill'
    Chardonnay
    Australië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top