Geflambeerde pannenkoeken met sinaasappelmascarpone

10 pannenkoeken
minder dan 30 min.
Geflambeerde pannenkoeken met sinaasappelmascarpone
Ingrediënten
  • 2 eetl. boter (op kamertemperatuur)
  • 3.5 koffiel. boter (om te bakken)
  • 4 eieren
  • 7.5 dl melk
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 1 eetl. Sucralose (zoetstof)
  • 20 eetl. Grand Marnier
  • Voor het garnituur:
  • 2 sinaasappelen
  • 125 g mascarpone
  • 3 eetl. amandelschilfers

Voedingswaarde per persoon

Energie
351 kcal
Vetten
15.2 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
31.4 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
8.8 g
Zout
/ g
Voorbereiding
10 min.)
- Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met
antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Schil ondertussen de sinaasappelen tot op het
vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kom en vang het sap op.
- Meng de amandelschilfers, de sinaasappelpartjes en het sap met de mascarpone.
Bereiding
10 min. + baktijd
1 Meng de bloem met de Sucralose in een mengkom. Voeg de melk en 2 eetl. boter toe. Klop er de eieren
een voor een onder.
2 Verhit een pan met antiaanbaklaag en smelt er ± 1/3 koffiel. boter in per pannenkoek. Schep 1 pollepel beslag in de pan en draai met de pan zodat de bodem mooi
bedekt is. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Maak zo 10 pannenkoeken
3 Giet 2 eetl. grand marnier bij elke pannenkoek en flambeer (weg van de dampkap). .
Afwerking
Lepel wat sinaasmascarpone op elke pannenkoek.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top