back to top

Gegratineerde penne met broccoli en spek

Gegratineerde penne met broccoli en spek

Voedingswaarde per persoon

Energie
849 kcal
Koolhydraten
83.1 g
Eiwitten
43.4 g
Vetten
36.9 g
Ingrediënten
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 400 g verse spinazie
  • 1 broccoli
  • 200 g geraspte kaas voor gratin
  • 1 eetl. boter (+ 1 koffiel.)
  • 4 dl melk
  • 400 g penne
  • 2 eetl. bloem
  • 1 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout
Voorbereiding
(5 min.)
- Snij de broccoli in kleine roosjes.
- Hak de spinazie grof.
Bereiding
30 min.
1 Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de spekblokjes. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
2 Laat de spinazie slinken in de pan van het spek en kruid met zwarte peper.
3 Kook ondertussen de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 6 minuten de broccoli toe. Giet af en spoel onder koud water.
4 Smelt 1 eetl. boter in een kookpot op een matig vuur. Roer er de bloem onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe, al roerend. Laat pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft. Haal van het vuur en voeg de helft van de geraspte kaas toe. Kruid met zwarte peper en zout.
5 Vet een ovenschaal in met 1 koffiel. boter en voeg de spinazie toe.
6 Meng de pasta, de broccoli en het spek onder de kaassaus en giet de mengeling over de spinazie.
7 Bestrooi de ovenschaal met de rest van de geraspte kaas en laat gratineren onder de ovengrill.
Drankensuggestie
  • Bier

    Floreffe Blond
    Blond abdijbier
  • Wijn

    Jean Balmont Cabernet Sauvignon
    I.G.P. Pays d'Oc

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

MyColruyt

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Lagere prijs gezien?

Bel de Rode Telefoon op 02 345 2345

Geef het door via mail