Gelakte zalm en noedels met witloof in sinaasappelstroop

4 personen
minder dan 30 min.
Pasta & pizza (pag. 62)
Gelakte zalm en noedels met witloof in sinaasappelstroop
Ingrediënten
  • 600 g Noorse zalmfilets (versmarkt)
  • 5 witloof
  • 200 g sojascheuten
  • 1 sinaasappel (enkel het sap)
  • 0.5 eetl. boter
  • 200 g Chinese eiermie (noedels)
  • 2 eetl. geroosterd sesamzaad (of pijnboompitten)
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de marinade:
  • 2 cm gember
  • 4 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 2 eetl. sesamolie
  • 1 eetl. vloeibare honing

Voedingswaarde per persoon

Energie
733 kcal
Vetten
41.5 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
48.8 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
40.9 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min. + 2 u. marineren)
- Schil de gember en snij in heel fijne stukjes. Meng met de rest van de ingrediënten voor de marinade.
- Snij de zalmfilets in 4 stukken en leg ze in een schotel. Giet er de marinade over en laat 2 u. marineren in de koelkast. Draai de vis af en toe om.
- Snij ondertussen het witloof in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Verdeel elke helft in de lengte in 4 stukken.
- Als u kiest voor pijnboompitten, rooster ze dan in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding
20 min.
1. Verhit 1 eetl. olijfolie en de boter in een brede pan. Voeg het witloof toe en laat even stoven. Schep om. Kruid met peper en zout.
2. Giet het sinaasappelsap over het witloof en laat inkoken tot het sap bijna volledig is ingekookt en stroperig wordt. Meng er de sojascheuten onder. Laat nog 2 min. verder stoven op een matig vuur.
3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan. Bak de stukken zalmfilet ± 7 min. op een matig vuur. Lepel er regelmatig wat marinade over en laat die lichtjes karamelliseren. Kruid met peper en strooi er de helft van de sesamzaadjes of pijnboompitten over.
4. Draai de vis voorzichtig om en laat 3 à 5 min. verder bakken. Doe er de rest van de marinade en de sesamzaadjes of pijnboompitten bij.
5. Kook intussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 4 eetl. marinade uit de pan met de zalm onder.
Afwerking
Verdeel de groenten over de borden. Schik er de gelakte zalm bovenop en geef er de noedels bij.
Tip
Vlees of vis lakken
In dit recept zorgt de honing in de marinade voor het gelakte effect bij de vis. Het past vooral goed bij een vettere vis, zoals zalm. Maar u kan ook varkensvlees, kip of eend lakken.
Drankensuggestie
  • Bier

    Kasteelbier Tripel
  • Wijn

    Empreinte du Cléray – Chenin Blanc – A.O.P. Anjou

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top