Gemarineerd paprika-venkelslaatje

4 personen
minder dan 30 min.
Gemarineerd paprika-venkelslaatje
Ingrediënten
  • 2 venkelknollen
  • 2 rode paprika's
  • 1 onbehandelde citroen (bio)
  • 1 plantje dille (vers)
  • 2 eetl. amandelnoten
  • 4 eetl. olijfolie extra vierge
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
183 kcal
Vetten
15.2 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
7.6 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
4 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(15 min.)
- Snij de venkelknollen in 4 en verwijder de harde kern. Snij elk stuk in flinterdunne plakjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in dunne reepjes.
- Hak de dille fijn.
- Hak de amandelnoten grof.
- Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
Bereiding
5 min. + 20 min. rust
Meng de stukjes venkel met de paprikareepjes en giet er het citroensap over. Doe er de gehakte dille, de zeste en de olijfolie bij. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed. Laat minstens 20 min. rusten in de koelkast.
Afwerking
Haal 10 min. voor het opdienen uit de koelkast en werk af met de gehakte amandelnoten.
Tip
Serveer dit gerecht bv. bij zuiderse kipfilet.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Domaine Saint André rosé
    Syrah
    I.G.P. Pays d'Oc

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top