Gemarineerde kip met zoeteaardappelpartjes en avocadosalsa

4 personen
minder dan 60 min.
Gemarineerde kip met zoeteaardappelpartjes en avocadosalsa
Ingrediënten
  • 4 kippenbovenbouten (beenhouwerij)
  • 2 avocado's
  • 1 tomaat
  • 1 limoen
  • 1 plantje koriander
  • 6 zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 3 eetl. panko (Japans paneermeel)
  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. olijfolie extra vierge
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
657 kcal
Vetten
46.1 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
24.9 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
35.4 g
Zout
/ g
Voorbereiding
Bereiding in de keuken
(10 min. + 30 min. marineren)
1 Meng de tijm en het paprikapoeder en roer er 3 eetl. olijfolie onder. Kruid met zwarte peper en zout. Besmeer de kippenbovenbouten aan alle kanten met de marinade en laat 30 min. marineren in de koelkast.
2 Schil ondertussen de zoete aardappelen en snij elke aardappel in 6 partjes. Kook 15 min. in lichtgezouten water tot ze net gaar zijn. Giet af.
3 Snipper de rode ui fijn en hak de koriander grof. Ontpit de tomaat en snij in hele kleine blokjes.
4 Pers de limoen. Snij de avocado’s in kleine blokjes en overgiet meteen met het limoensap. Meng de avocadoblokjes met de tomatenblokjes, de fijngesnipperde rode ui, de koriander en de extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
5 Meng de zoeteaardappelpartjes met 2 eetl. olijfolie en wentel ze daarna door de panko tot alle partjes goed bedekt zijn.
Bereiding
40 min.
Bereiding op de barbecue
6 Haal de kippenbovenbouten uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Gril 30 à 40 min. op een matige warme barbecue tot ze gaar en aan beide kanten mooi bruin zijn.
7 Bestrijk een plancha met 1 eetl. olijfolie en zet op de barbecue. Verdeel de partjes aardappel over de plancha en gril ze tot ze een bruin korstje hebben.
Afwerking
Serveer de kippenbovenbouten met de gegrilde aardappelpartjes en een lepel avocadosalsa. Lekker met een gemengde groene salade.
Drankensuggestie
  • Bier

    Keizer Karel Ommegang
    Speciaalbier
  • Wijn

    Coto de Imaz Reserva - D.O.C. Rioja
    Spanje

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top