Gemarineerde meloenbolletjes

5 personen
minder dan 30 min.
1.5
Lekker Feesten (pag. 44)
Gemarineerde meloenbolletjes
Ingrediënten
  • 0.5 meloen (galia)
  • 0.5 meloen (charentais) (of cavaillon)
  • 4 eetl. citroensap
  • 2.5 dl zoete witte wijn (muscat)
  • 2 eetl. suiker
  • roze bessen (bokaal)

Voedingswaarde per persoon

Energie
110 kcal
Vetten
/ g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
17.4 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
1.1 g
Zout
/ g
Voorbereiding
- Haal met een meloenlepel gelijke bolletjes uit de meloenhelften en doe in een kom.
Bereiding
12 min.
1. Meng de witte wijn, het citroensap en de suiker in een kookpan en laat op een hevig vuur voor de helft inkoken (± 7 min.).

2. Giet de warme wijn over de meloenbolletjes en voeg er enkele roze bessen aan toe. Plaats in de koelkast.
Afwerking
Lepel enkele bolletjes meloen met wittewijnsaus in een doorzichtige coupe en geef er eventueel een bolletje citroensorbet bij.
Tip
Enkele ideetjes voor het dessertbuffet:
- Vers fruit: een verse fruitsla of fruitbrochettes met bv. druiven, aardbei, kiwi, appel, meloen, bessen,...

U kan de stukjes fruit eventueel bestrooien met kokospoeder.
- Kant-en-klare pastini's: kleine gebakjes met bavarois. U vindt ze in de diepvriesafdeling.
- Kleine porties chocomousse die u opdient in bv. likeurglaasjes.
- Soesjes met room: verkrijgbaar in de diepvriesafdeling. Werk af met een stipje chocoladesaus of frambozencoulis.
- Voor de niet-zoetebekken is er kaas: voorzie een drietal soorten en dien op met stukjes brood, nootjes, druiven, sneetjes kiwi,...
- Schalen met fijne koekjes en pralines voor bij de koffie.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top