Gevuld varkenshaasje met gestoofde lentegroenten

4 personen
Minder dan 45 min.
2.7
Gevuld varkenshaasje met gestoofde lentegroenten
Ingrediënten
  • 1 varkenshaasje (beenhouwerij)
  • 4 sneetjes rauwe ham
  • 200 g erwten (diepvries)
  • 400 g prinsessenbonen
  • 200 g groene-aspergepunten
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. boter
  • 1 dl verse room
  • 2 dl vleesbouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl heet water)
  • 1 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
398 kcal
Vetten
18.2 g
Verzadigde vetzuren
8.9 g
Koolhydraten
14.9 g
Suikers
4.7 g
Vezels: 
7.4 g
Eiwitten
41.1 g
Zout
2.2 g
Voorbereiding
(10 min.)
- Snij de uiteinden van de boontjes.
- Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snipper de peterselie fijn.
Bereiding
± 35 min.
1 Kook de boontjes en de diepgevroren erwten 6 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Voeg de aspergepunten na 3 min. toe. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
2 Snij intussen het varkenshaasje in de lengte in 2, maar niet volledig doormidden. Leg er 2 sneetjes rauwe ham tussen en verdeel er wat uitgelekte aspergepunten over. Kruid met zwarte peper en vouw dicht. Wikkel 2 sneetjes rauwe ham rond het varkenshaasje en steek vast met enkele prikkertjes.
3 Verhit de boter in een pan en bak het varkenshaasje goudbruin aan elke kant. Zet het vuur lager, dek af en laat ± 12 min. verder bakken.
4 Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de erwten, de boontjes en de rest van de aspergepunten toe. Kruid met zwarte peper en zout.
5 Haal het varkenshaasje uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
6 Giet intussen de vleesbouillon in de pan van het vlees en schraap de braadresten los. Laat inkoken en voeg de room toe. Meng er de peterselie onder.
Afwerking
Snij het varkenshaasje in sneetjes en serveer met de groenten en de saus. Geef er aardappelgratin of aardappelsparretjes bij.
Tip
U kan het varkenshaasje eventueel ook vullen met kruidenkaas.
Drankensuggestie
  • Bier

    LeFort Tripel
    Sterk blond bier
  • Wijn

    Domaine du Château d'Eau Chardonnay
    I.G.P. Pays d’Oc

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top