Gevuld witloof met bulgur en champignons

Gevuld witloof met bulgur en champignons
Ingrediënten
  • 5 stronken witloof
  • 500 g grotchampignons
  • 0.5 plak platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 180 g geitenkaasrolletje
  • 200 g bulgur
  • 30 g hazelnoten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
456 kcal
Vetten
22.3 g
Verzadigde vetzuren
8.7 g
Koolhydraten
38.4 g
Suikers
4.6 g
Vezels: 
8.3 g
Eiwitten
21.4 g
Zout
0.7 g
Voorbereiding
(15 min.)
- Giet 4 dl heet water over de bulgur, dek af en laat 10 à 15 min. zwellen.
- Hak intussen de hazelnoten en de champignons grof.
- Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
- Snipper de platte peterselie fijn.
- Snij de geitenkaas in 20 dunne schijfjes.
- Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 2.
Bereiding
10 min. + 20 à 25 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de champignons, de hazelnoten, de tijm en de helft van de peterselie toe en bak 3 à 5 min.
3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het witloof goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Schik in een ovenschaal.
4 Maak de bulgur los met een vork en meng onder de champignons. Verdeel over de stukken witloof.
5 Leg 2 schijfjes geitenkaas op elk stuk witloof en bestrooi met de rest van de peterselie. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
Tip
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
Bereiding : 15 min.
1 Giet 1/2 dl heet water over 30 g bulgur, dek af en laat 10 min. zwellen.
2 Snipper intussen 80 g witloof, 20 g grotchampignons en 1 takje platte peterselie fijn. Kook samen 10 min. in water. Giet af.
3 Mix de groenten en de bulgur fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.
Drankensuggestie
  • Bier

    Postel Blond
    Blond abdijbier
  • Wijn

    Tarapacá Sauvignon Blanc
    D.O. Central Valley
    Chili

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top