Gevulde courgettes met groenterijst

4 personen
minder dan 60 min.
Receptkaartjes 2011 (pag. )
Gevulde courgettes met groenterijst
Ingrediënten
  • 4 gevulde courgettes (beenhouwerij)
  • 2 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 oranje paprika
  • 10 groene, ontpitte olijven 'Samouraï' (versmarkt)
  • 1 kop langkorrelrijst
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 koppen bouillon voor pasta en rijst (1 blokje opgelost in 2 koppen heet water)

Voedingswaarde per persoon

Energie
850 kcal
Vetten
50.6 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
59.2 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
47.1 g
Zout
/ g
Voorbereiding
- Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.
- Snij de olijven in ringetjes.
- Snij de tomaten in kleine stukjes.
Bereiding
30 à 40 min.)
1. Schik de gevulde courgettes in een ovenschotel en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Dek losjes af met aluminiumfolie en zet 30 à 40 min. in een op 225 °C voorverwarmde oven.
2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpan en doe er de rijst in. Laat al roerend glazig bakken. Voeg de stukjes paprika toe en roer om. Blus met de bouillon. Laat afgedekt zachtjes gaar worden (kooktijd: zie verpakking van de rijst).
3. Voeg de olijfringetjes en de tomatenblokjes toe en roer om.
Afwerking
Dien de courgettes onmiddellijk op met de groenterijst.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top