Gevulde groenten met quinoa en gegrilde halloumi

Gevulde groenten met quinoa en gegrilde halloumi
Ingrediënten
  • 4 ronde courgettes
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 2 smaaktomaten
  • 0.5 plantje munt (vers)
  • 0.5 plantje koriander (vers)
  • 1 rood pepertje
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g halloumi (Cypriotische kaas)
  • 250 g quinoa
  • 2 eetl. rozijnen (Golden)
  • 2 eetl. amandelnoten
  • 2 eetl. hennepzaadjes
  • 0.5 L groentebouillon (1 blokje opgelost in 1/2 l heet water)
  • 2 eetl. olijfolie extra vierge
  • grof zeezout (molen)
  • zwarte peper (molen)

Voedingswaarde per persoon

Energie
641 kcal
Vetten
32.4 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
56.7 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
31 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(30 min.)
- Laat de rozijnen 20 min. weken in water. Giet af.
- Snij intussen een hoedje van de courgettes en hol ze uit met een lepel.
- Snij de zoete puntpaprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de zaadlijsten.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje. Snipper het pepertje, het knoflook en de rode ui fijn.
- Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.
- Snipper de munt en de koriander fijn.
- Hak de amandelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
- Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding
40 min.
1 Leg de courgettes en de puntpaprika’s op een ovenrooster en bak ± 35 min. in de voorverwarmde oven.
2 Kook intussen de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking).
3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en het rode pepertje kort. Voeg de quinoa, de hennepzaadjes en de grofgehakte amandelen toe en laat 8 min. stoven op een zacht vuur.
4 Meng er de rode ui, de rozijnen, de tomatenblokjes en de fijngesnipperde kruiden onder. Kruid goed met zwarte peper en zeezout en laat nog 1 min. opwarmen.
5 Snij de halloumi in plakken en bak kort in een grillpan, zonder vetstof.
6 Vul de courgettes en de puntpaprika’s met de quinoa. Verdeel er de gegrilde halloumi over en besprenkel eventueel met 1 eetl. olijfolie.
Tip
U kan groene en zwarte olijven toevoegen aan de vulling. Doe dat in stap 4.
Drankensuggestie
  • Bier

    Hopus
    Sterk blond bier
  • Wijn

    Hardys ‘Nottage Hill’ Shiraz
    Australië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top