Gevulde groenten met quinoa en vegetarisch gehakt

4 personen
Minder dan 45 min.
Gevulde groenten met quinoa en vegetarisch gehakt
Ingrediënten
  • 175 g vegetarisch gehakt (versmarkt)
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • 2 tomaten
  • 2 ronde courgettes
  • 100 g jonge slascheuten
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 200 g feta (blok)
  • 75 g Griekse yoghurt
  • 270 g halfgedroogde tomaten (+ 3 eetl. olie uit de verpakking (versmarkt))
  • 200 g quinoa
  • 4 eetl. panko (Japans paneermeel)
  • 4 eetl. pijnboompitten
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
632 kcal
Vetten
34 g
Verzadigde vetzuren
12.2 g
Koolhydraten
46.7 g
Suikers
23.5 g
Vezels: 
10.1 g
Eiwitten
29.7 g
Zout
2.4 g
Voorbereiding
(15 min.)
- Snij de zoete puntpaprika's in de lengte in 2 (laat het kroontje eraan).
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
- Snij het hoedje van de courgettes en de tomaten en hol ze uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn.
- Snipper het knoflook en de rode ui fijn.
- Snipper de platte peterselie fijn.
- Verkruimel de feta.
- Laat de gedroogde tomaten uitlekken en snij in kleine stukken. Hou 3 eetl. olie uit de verpakking opzij.
Bereiding
15 min. + 30 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
3 Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg het vruchtvlees van de uitgeholde groenten toe en laat 5 min. bakken. Voeg het vegetarische gehakt toe en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout.
4 Meng de pijnboompitten en de helft van de gedroogde tomaten, de feta en de platte peterselie met de panko. Kruid met peper en zout.
5 Meng de gehaktmengeling onder de quinoa en vul de paprika’s, de tomaten en de courgettes. Schik de gevulde groenten in een ovenschaal, bedek met de pankomengeling en bestrooi met de rest van de feta. Bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
6 Maak intussen de dressing met de yoghurt, de rest van de platte peterselie, de olie van de gedroogde tomaten, de honing, zout en peper.
7 Meng de salade met de rest van de gedroogde tomaten en werk af met de dressing.
Drankensuggestie
  • Bier

    Hopus
    Sterk blond bier
  • Wijn

    Mademoiselle Pomelle rosé
    A.O.P. Ventoux

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top