Gevulde kalkoen met sinaasappelen

9 personen
meer dan 60 min.
Smakelijk ! 2 (pag. 231)
Gevulde kalkoen met sinaasappelen
Ingrediënten
  • 1 voorgebakken gevulde kalkoen (beenhouwerij) (± 3 kg)
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 eetl. boter
  • Voor de saus en afwerking:
  • 10 sinaasappelen
  • 1 eetl. boter
  • 1 sjalot
  • 3 eetl. suiker
  • 5 eetl. triple-sec
  • 2 eetl. appelazijn
  • instantsausbinder

Voedingswaarde per persoon

Energie
708 kcal
Vetten
15 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
50.5 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
45.8 g
Zout
/ g
Voorbereiding
- Snij de wortel en de ui in fijne stukjes.
- Snipper de sjalot fijn.
- Pers 5 sinaasappelen en snij de andere 5 in schijfjes.
Bereiding
1 u. 30 min.
1. Leg de gevulde kalkoen in een ovenschotel en verdeel er 1 eetl. boter over. Giet er eventueel het vocht uit de verpakking over. Verdeel de fijngesneden wortel en ui rond de kalkoen. Dek af met aluminiumfolie en zet 1 u. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
2. Neem de aluminiumfolie weg en laat 30 min. verder gaar worden. Overgiet regelmatig met het braadvocht.
3. Intussen maakt u de saus: smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de ciderazijn en de suiker toe. Laat op een zacht vuurtje verder gaar worden tot zich een lichte stroop vormt. Leng aan met het sap van 5 sinaasappelen en de triple-sec. Laat even verder koken.
4. Dek de schijfjes sinaasappel af en verwarm ± 15 min. in de oven.
5. Prik met een breinaald in de kalkoen: als de naald warm aanvoelt, is de kalkoen warm (voel met de palm van uw hand). Haal de kalkoen uit de schotel als hij warm is en hou warm.
6. Giet de sinaasappelsaus in de ovenschotel en maak de braadresten los met een houten lepel. Giet door een zeef in een steelpan en breng aan de kook. Bind met instantsausbinder en breng verder op smaak met peper en zout.
Afwerking
Snij de vleugels en de bouten van de kalkoen en snij het vlees in dikke sneden. Dien op met de warme schijven sinaasappel en de saus. Geef er kroketten en gestoofd witloof bij.
Tip
VOOR DIEPVRIESVLEES
- Voorbereiding: laat de kalkoen niet ontdooien.
- Stap 3: laat nog 2 u 30 min. braden.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Coto de Imaz, Reserva
    D.O.C. Rioja
    Spanje

    Préférence
    A.C. Crozes-Hermitage
    Caves Saint-Pierre

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top