Gevulde koolrabi met geroosterde krieltjes

4 personen
minder dan 60 min.
Ingrediënten
  • 400 g varkensgehakt (beenhouwerij)
  • 400 g bloemkoolrijst (diepvries)
  • 4 koolrabi's
  • 250 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 800 g krielaardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g tapenade Sweet Pepper (versmarkt)
  • 50 g parmezaan (blok)
  • 3 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
685 kcal
Vetten
32.6 g
Verzadigde vetzuren
9.3 g
Koolhydraten
54.9 g
Suikers
9 g
Vezels: 
12.9 g
Eiwitten
36.3 g
Zout
2.4 g
Voorbereiding
(20 min.)

- Schil de koolrabi’s.
- Snij de champignons in 4.
- Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
- Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.
- Snipper het knoflook en de rode ui fijn.
- Rasp de parmezaan.
Bereiding
45 min.
(25 min. + 35 min. in de oven)

1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Kook de koolrabi’s 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat wat afkoelen.
3 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de champignons toe en laat 5 min. bakken. Doe er de diepgevroren bloemkool en de paprika bij en bak nog 3 min. Kruid met zwarte peper en zout.
4 Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het gehakt
goudbruin. Maak het los met een vork. Voeg toe aan de gestoofde groenten en meng er de tapenade onder.
5 Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed door elkaar. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
6 Snij een dekseltje van de koolrabi’s en hol ze uit met een
koffielepel tot op ongeveer 1 cm van de rand. Vul de koolrabi’s met de gehaktmengeling. Bestrooi met de parmezaan en zet er het dekseltje opnieuw op.
7 Haal de krieltjes uit de oven en schik er de gevulde koolrabi’s tussen. Zet nog 15 à 20 min. in de oven.
Tip
Met het vruchtvlees van de koolrabi’s kan u een licht pittige toets geven aan uw soep.
Drankensuggestie
  • Bier

    Brugse Zot
    Blond bier
  • Wijn

    Merlot-Bonarda-Sangiovese
    Mendoza – Argentinië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top