Gevulde tomaten met groenterijst

4 personen
minder dan 30 min.
Gevulde tomaten met groenterijst
Ingrediënten
  • 4 gevulde tomaten (beenhouwerij)
  • 1 groene paprika
  • 1 oranje paprika
  • 2 tomaten
  • 10 groene, ontpitte olijven 'Samouraï' (versmarkt)
  • 250 g langkorrelrijst
  • 5 dl bouillon voor pasta en rijst (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
  • 3 eetl. olijfolie

Voedingswaarde per persoon

Energie
451 kcal
Vetten
19.6 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
53.5 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
14.1 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(15 min.)
- Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Snij de olijven in ringetjes.
- Snij de tomaten in blokjes.
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
Bereiding
30 min.
1. Leg de gevulde tomaten in een ovenschotel en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Dek de schotel halverwege de baktijd losjes af met een vel aluminiumfolie.
2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak de rijst even glazig. Voeg de paprikablokjes en de bouillon toe en roer om. Dek af en laat de rijst zachtjes gaar worden (kooktijd: zie verpakking).
3. Voeg de olijfringetjes en de tomatenblokjes toe aan de rijst en meng alles goed door elkaar.
Tip
Vervang de verse paprika’s en tomaten door 1 kop diepgevroren paprikareepjes en 1 kop diepgevroren tomatenblokjes.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Montpeyroux Réserve
    ‘Luc St-Roche’
    A.O.P. Languedoc

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top