Gevulde tomaten met kruidig gehakt en penne

Gevulde tomaten met kruidig gehakt en penne
Ingrediënten
  • 300 g filet americain natuur (beenhouwerij)
  • 8 tomaten (dikke)
  • 5 takjes platte peterselie (vers)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 100 g geraspte emmentaler
  • 1 ei
  • 400 g penne
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 eetl. paneermeel
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. komijnpoeder
  • 0.5 koffiel. kurkuma
  • 0.5 koffiel. korianderpoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
686 kcal
Vetten
17.7 g
Verzadigde vetzuren
7 g
Koolhydraten
86.9 g
Suikers
13.9 g
Vezels: 
8.6 g
Eiwitten
40.9 g
Zout
0.5 g
Voorbereiding
(10 min.)
- Snij het hoedje van de tomaten en lepel het vruchtvlees eruit. Kruid de binnenkant van de tomaten lichtjes met zout en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier.
- Snipper de ui en de peterselie fijn.
Bereiding
45 min.
(15 min. + 30 min. in de oven)
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Mix de hoedjes en het vruchtvlees van de tomaten samen met 2 gepelde teentjes knoflook, de tomatenpuree, de olijfolie, de kurkuma, de koriander, de cayennepeper, peper en zout tot een gladde massa. Giet de saus in een
ovenschaal.
3 Pers 2 teentjes knoflook en meng met de filet americain,
de geraspte emmentaler, de ui, de peterselie, het paneermeel en het ei. Kruid met het komijnpoeder, peper en zout.
4 Vul de tomaten met het gehaktmengsel en zet ze in de
ovenschaal. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
5 Kook ondertussen de penne gaar in lichtgezouten water
(kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Drankensuggestie
  • Bier

    Brugse Zot Dubbel
    Sterk donker bier
  • Wijn

    Caves Saint-Pierre
    'Vieilles Vignes'
    A.O.P. Côtes du Rhône

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top