Gluten- en lactosevrije pannenkoeken

6 pannenkoeken
minder dan 30 min.
Gluten- en lactosevrije pannenkoeken

Voedingswaarde per persoon

Energie
168 kcal
Koolhydraten
20 g
Eiwitten
4 g
Vetten
7.8 g
Ingrediënten
  • Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten als u gluten- of lactosevrij eet (zie tip onder 'Bereiding')
  • 120 g glutenvrije bloem
  • 2 eieren
  • 3 dl lactosevrije melk
  • 2 eetl. plantaardige olie (+ 3 koffiel. voor het bakken)
  • zout
Bereiding
10 min. + baktijd
1 Meng de glutenvrijebloem met de olie en een snuifje zout.
2 Doe de eieren er een voor een bij. Voeg ook de lactosevrijemelk beetje bij beetje toe en mix tot een homogeen deeg (voeg eventueel nog wat melk toe als het deeg niet vloeibaar genoeg is).
3 Verhit 1/2 koffiel. olie in een pan. Giet er deeg in en laat bakken tot de bovenkant ‘droog’ is. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 à 2 min. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
Afwerking
Voeg wat cacaopoeder toe aan de melk voor u ze bij het deeg doet. Zo krijgen de pannenkoeken een mooie kleur. Succes gegarandeerd!
Tip
Dit recept is gluten- en lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten of lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen.
Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

back to top