Griekse aardappelsalade

4 personen
minder dan 60 min.
Griekse aardappelsalade
Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 1 plantje dille (vers)
  • 1 plantje bieslook (vers)
  • 600 g krielaardappelen
  • 2 eetl. verse geitenkaas (of schapenkaas)
  • 2 eetl. Griekse yoghurt
  • 2 eetl. walnootpitten
  • 1 koffiel. dijonmosterd
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
284 kcal
Vetten
15.2 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
29.4 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
7.2 g
Zout
/ g
Voorbereiding
- Verwarm de oven 10 min. voor op 190 °C.
- Boen intussen de aardappelen schoon of schil ze. Snij ze daarna in 2.
Bereiding
15 min. + 40 min. in de oven
1. Meng de stukken krielaardappel met 1 eetl. olijfolie, peper en zout en leg in een ovenschotel. Zet de schotel
40 min. in de voorverwarmde oven.
2. Snij ondertussen de komkommer in de lengte in 2, verwijder de pitjes en snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.
3. Hak de dille en het bieslook fijn.
4. Hak de walnoten grof.
5. Meng de yoghurt met de kaas, de mosterd en 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
6. Giet de dressing over de lauwe krielaardappelen
en voeg de komkommerstukjes en de fijngehakte kruiden
toe. Bestrooi met de grof gehakte walnoten.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top