Griekse pastaschotel met balletjes en groenten

4 personen
minder dan 60 min.
Griekse pastaschotel met balletjes en groenten

Voedingswaarde per persoon

Energie
960 kcal
Koolhydraten
100.3 g
Eiwitten
45.1 g
Vetten
40.7 g
Ingrediënten
  • 500 g gehakt varken + kalf (beenhouwerij)
  • 400 g wortelen
  • 300 g witte selders
  • 100 g feta (blok)
  • 1 ei
  • 1 eetl. boter
  • 400 g Griekse pasta (risoni)
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 690 g tomatenstukjes met groenten (bokaal)
  • 3 eetl. paneermeel
  • 1 eetl. Italiaanse kruidenmix
  • peper en zout
Voorbereiding
(15 min.)
- Snij de wortelen eerst in de lengte in 4 en daarna in stukken van 2 cm.
- Snij de selder in stukken van 1/2 cm.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding
20 min. + 20 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 7 min. de selder en de wortelen toe. Giet af.
3 Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de pijnboompitten. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongballetje.
4 Smelt de boter in een pan en bak de balletjes goudbruin aan alle kanten. Laat nog 7 min. garen en schud de pan regelmatig op. Voeg de tomatenstukjes toe en laat nog 2 à 3 min. sudderen.
5 Doe de pasta en de groenten in een ovenschaal en overgiet met de balletjes en de saus.
6 Verkruimel er de feta over en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
Tip
Vervang de balletjes door stukjes gebakken merguez. Daardoor zet u deze ovenschotel nog sneller op tafel. Bovendien zorgen ze ook voor een pittige toets.
Drankensuggestie
  • Bier

    Postel Dubbel
    Donker abdijbier
  • Wijn

    Chianti D.O.C.G. L'Antico di Burchino
    Castellani
    Toscana - Italië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

MyColruyt

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

back to top