Groene plaattaart met burrata

8 personen
Minder dan 45 min.
Ingrediënten
  • 50 g erwten (diepvries)
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 1 courgette
  • 2 takjes munt (vers)
  • 250 g burrata (Italiaanse verse kaas)
  • 1 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voor de pesto:
  • 1 koffiel. citroensap
  • 1 plantje basilicum (vers)
  • 75 g parmezaan (blok)
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 dl olijfolie
  • peper

Voedingswaarde per persoon

Energie
472 kcal
Vetten
36.5 g
Verzadigde vetzuren
13.5 g
Koolhydraten
18.5 g
Suikers
3.3 g
Vezels: 
1.4 g
Eiwitten
16.7 g
Zout
0.7 g
Voorbereiding
(ontdooitijd + 15 min.)
- Laat het bladerdeeg oppervlakkig ontdooien.
- Pluk intussen de blaadjes basilicum en de blaadjes munt. Hou een handvol basilicum apart voor de afwerking.
- Snij de courgette met een dunschiller in linten en meng er 1 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout onder.
- Snij de parmezaan in kleinere stukjes.
Bereiding
15 min. + 20 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Kook de diepgevroren erwten 4 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
3 Mix de pijnboompitten, de parmezaan, het basilicum en de olijfolie tot pesto. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
4 Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een bakplaat met bakpapier (de vellen mogen overlappen). Rol het deeg lichtjes uit.
5 Besmeer het deeg met de pesto. Verdeel er de erwten en de courgettelinten over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking
Verdeel de burrata over de taart en werk af met de munt en de rest van het basilicum.
Tip
Ook lekker met buffelmozzarella, ricotta of feta.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top