Groentecurry met kikkererwten

4 personen
minder dan 60 min.
Basiskeuken (pag. 110)
Groentecurry met kikkererwten
Ingrediënten
  • 400 g verse spinazie
  • 5 tomaten
  • 2 aubergines
  • 1 plantje koriander
  • 1 ui
  • 4 eetl. magere yoghurt natuur
  • 680 g kikkererwten (blik) (of bokaal)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. komijnzaadjes
  • 1 koffiel. korianderbolletjes
  • 1 koffiel. kurkuma
  • 1 koffiel. kerriepoeder
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
262 kcal
Vetten
8.4 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
27.8 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
13.9 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(20 min.)
- Spoel de kikkererwten goed onder koud water en laat uitlekken.
- Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.
- Ontpit de tomaten en snij in blokjes van 1 cm.
- Hak de spinazie grof en snipper de ui fijn.
- Hak de blaadjes van de koriander grof en snipper de steeltjes fijn.
- Plet de korianderbolletjes en de komijnzaadjes met de bolle kant van een lepel.
Bereiding
35 min.
1 Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.
2 Voeg de blokjes aubergine toe en roerbak 5 min.
3 Voeg alle gedroogde kruiden toe en roerbak nog 2 min.
4 Doe de blokjes tomaat samen met de fi jngesnipperde koriandersteeltjes bij de aubergines. Dek af en laat 15 min. garen.
5 Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat nog 10 min. afgedekt garen. Roer er op het einde de grofgesnipperde spinazie onder en laat even warm worden.
Afwerking
Werk elk bord groentecurry af met 1 eetl. yoghurt en wat
grofgehakte korianderblaadjes.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Argento Chardonnay – Mendoza – Argentinië
    Riesling – A.O.P. Alsace – Bestheim

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top