Gyros in een groen jasje

4 personen
minder dan 30 min.
Gyros in een groen jasje
Ingrediënten
  • 600 g gyros (beenhouwerij)
  • 1 komkommer
  • 1 gele paprika
  • 1 krop groene eikenbladsla
  • 20 g munt (vers)
  • 1 teentje knoflook
  • 340 g Griekse yoghurt
  • 500 g naanbrood met look en koriander
  • 400 glaasjes ontpitte zwarte olijven (blik)
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
714 kcal
Vetten
32.7 g
Verzadigde vetzuren
10.5 g
Koolhydraten
68.7 g
Suikers
13.8 g
Vezels: 
7.2 g
Eiwitten
31.9 g
Zout
3.9 g
Voorbereiding
15 min.
- Snipper het knoflook fijn.
- Snij de bladeren van de krop eikenbladsla los en spoel onder koud water.
- Schil de komkommer en snij in blokjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes.
- Spoel de olijven onder koud water en snij in fijne ringetjes.
- Pluk de blaadjes van de takjes munt.
- Scheur het naanbrood in stukken.
Bereiding
15 min.
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Verhit de olijfolie in een pan en bak de gyros ± 15 min. gaar.
3 Breng ondertussen de Griekse yoghurt op smaak met het fijngesnipperde knoflook, peper en zout.
4 Doe de komkommer, de paprika, de olijven, de munt en de yoghurtdressing in aparte kommetjes.
5 Verwarm het naanbrood ± 5 min. in de op 180 °C voorverwarmde oven.
Afwerking
Laat iedereen aan tafel zijn eigen wrap maken. Vul een groot blad eikenbladsla met gyros, groenten, enkele blaadjes munt en yoghurtdressing. Serveer met een stuk naanbrood.
Tip
Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (25 min.)
1 Scheur 100 g eikenbladsla in reepjes. Snij 1/3 naanbrood in kleine blokjes.
2 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak de blokjes brood en 30 g gyros 15 min. gaar. Voeg op het einde de reepjes sla toe en laat nog even slinken.
3 Snij alles in hapklare stukjes.
Drankensuggestie
  • Bier

    Floreffe Tripel
    Blond abdijbier
  • Wijn

    Jean Balmont Cabernet Sauvignon
    I.G.P. Pays d'Oc

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top