Hamburgers van kippengehakt met groentelinten en kruidenyoghurt

Hamburgers van kippengehakt met groentelinten en kruidenyoghurt
Ingrediënten
  • 500 g kippengehakt (beenhouwerij)
  • 1 multicolorsla
  • 0.5 komkommer
  • 1 wortel
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rood pepertje
  • 3 takjes peterselie (vers)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 170 g Griekse yoghurt
  • 4 Turkse minibroodjes
  • 1 koffiel. couscouskruiden
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
530 kcal
Vetten
20.7 g
Verzadigde vetzuren
6.7 g
Koolhydraten
49.8 g
Suikers
7 g
Vezels: 
4.4 g
Eiwitten
33.5 g
Zout
3.1 g
Voorbereiding
(10 min.)
- Snipper de sjalot, het knoflook en het pepertje heel fijn.
- Snipper de lente-uitjes en de peterselie fijn.
- Snij met een dunschiller linten van de halve komkommer en de wortel.
- Hak de multicolorsla grof.
Bereiding
30 min.
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Meng de sjalot, het knoflook en het pepertje onder het gehakt. Breng op smaak met de couscouskruiden, peper en zout. Rol balletjes van het gehakt en plet tot burgers van ± 1,5 cm hoog.
3 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de hamburgers ± 5 min. aan elke kant.
4 Bak intussen de Turkse broodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).
5 Kruid de Griekse yoghurt met peper en zout en meng er de lente-uitjes en de peterselie onder.
6 Schik een hamburger tussen elk broodje en verdeel er wat groentelinten over. Lepel er telkens 1 eetl. yoghurt op.
Afwerking
Serveer de rest van de groentelinten met de multicolorsla.
Drankensuggestie
  • Bier

    Floreffe Blond
    Blond abdijbier
  • Wijn

    Domaine du Château
    d'Eau Pinot Noir
    I.G.P. Pays d'Oc

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top