Havermoutrepen met banaan en trio van noten

15 stuks
meer dan 60 min.
Havermoutrepen met banaan en trio van noten
Ingrediënten
  • 1 banaan
  • 0.5 onbehandelde sinaasappel (bio)
  • 150 g boter (op kamertemperatuur)
  • 50 g walnootpitten
  • 50 g hazelnoten
  • 50 g cashewnoten
  • 5 eetl. vloeibare honing
  • 100 g tarwebloem
  • 100 g havermout
  • 1 snuifje zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
212 kcal
Vetten
14.7 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
16.6 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
3.3 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(15 min.)
- Hak de walnootpitten samen met de hazel- en de cashewnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Snij de banaan in schijfjes.
- Rasp de schil van de halve sinaasappel (niet het wit).
Bereiding
15 min. + 35 min. in de oven + ± 2 u. in de koelkast
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Meng de fijngehakte noten onder de havermout. Kneed samen met de zachte boter, 3 eetl. honing en de tarwebloem tot een kruimelig deeg. Breng op smaak met
het snuifje zout.
3 Verdeel de helft over een grote ovenschaal en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin kleurt. Haal de crumble uit de oven.
4 Verdeel de schijfjes banaan over de crumble. Bestrooi met de sinaasappelzeste en lepel er 2 eetl. honing over.
5 Verdeel er de rest van de crumble over en zet ± 25 min. in de hete oven. Bedek de crumble eventueel met aluminiumfolie als hij te bruin kleurt.
6 Haal de crumble uit de oven en laat volledig afkoelen. Dek af en zet ± 2 u. in de koelkast. Snij in gelijke repen.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top