Havermoutwafels met ahornsiroop en blauwe bessen

10 wafels
minder dan 60 min.
Havermoutwafels met ahornsiroop en blauwe bessen
Ingrediënten
  • 2 dl melk
  • 2 eieren
  • 4 eetl. boter (op kamertemperatuur) (+ 5 koffiel.)
  • 3 eetl. ahornsiroop
  • 100 g havermout
  • 100 g patisseriebloem
  • 1 eetl. bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • Voor de afwerking:
  • blauwe bessen
  • ahornsiroop

Voedingswaarde per persoon

Energie
184 kcal
Vetten
11 g
Verzadigde vetzuren
6.4 g
Koolhydraten
17.2 g
Suikers
3.2 g
Vezels: 
1 g
Eiwitten
4.2 g
Zout
0.2 g
Bereiding
20 min. + 45 min. rijzen
1 Mix de havermout fijn met een staafmixer.
2 Meng de patisseriebloem met de havermout, het bakpoeder en het zout. Voeg 4 eetl. Zachte boter, de ahornsiroop, de eieren en de melk toe en mix tot een glad beslag. Laat 45 min. rijzen onder een propere keukenhanddoek.
3 Verwarm het wafelijzer en vet in met 1/2 koffiel. boter. Bak de wafels. Vet na elke wafel het wafelijzer opnieuw in.
Afwerking
Werk de wafels af met ahornsiroop en blauwe bessen.
Tip
Deze wafels zijn ook lekker met Luikse siroop en enkele plakjes peer.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top