Italiaans tomatenwaaiertje

4 personen
minder dan 30 min.
Italiaans tomatenwaaiertje
Ingrediënten
  • 4 tomaten
  • 0.5 plantje basilicum
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 2.5 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. Italiaanse kruidenmix
  • zwarte peper (molen)
  • grof zeezout (molen)

Voedingswaarde per persoon

Energie
250 kcal
Vetten
18.1 g
Verzadigde vetzuren
8.6 g
Koolhydraten
7.4 g
Suikers
7.4 g
Vezels: 
2 g
Eiwitten
13.6 g
Zout
0.2 g
Voorbereiding
(5 min.)
- Snij de mozzarella in fijne plakjes.
- Pluk de blaadjes van het plantje basilicum.
Bereiding
10 min. + 15 min. in de oven
- Je hulpkok mag de oven al voorverwarmen op 200 °C.
- Steek ondertussen een cocktailprikker horizontaal door de onderkant van de tomaten. Snij de tomaten in schijfjes tot aan de prikker. Zo snij je ze niet volledig door en krijg je een mooie waaier.
- Vul elk sneetje in de tomaten met een plakje mozzarella en 2 blaadjes basilicum. Kruid met de Italiaanse kruiden, zwarte peper en grof zeezout.
- Druppel daarna 1/2 eetl. olijfolie in een ovenschaal en schik er de tomatenwaaiers in. Vraag de hulpkok om ze 15 min. te bakken in de voorverwarmde oven.
- Besprenkel elke gebakken tomatenwaaier met 1/2 eetl. olijfolie en serveer met een stukje ciabattabrood.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top