Italiaanse zalm-venkelpapillot

4 personen
minder dan 60 min.
Ingrediënten
  • 4 Atlantische zalmhaasjes (diepvries)
  • 1 venkelknol
  • 1 rode ui
  • 12 halfgedroogde kerstomaten in olie (versmarkt)
  • 120 g gorgonzola
  • 4 eetl. balsamicoazijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • grof zeezout (molen)
  • peper

Voedingswaarde per persoon

Energie
535 kcal
Vetten
40.7 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
5.7 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
36.7 g
Zout
/ g
Bereiding
45 min.
Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 20 min.)
1 Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.
2 Snipper de rode ui fijn. Snij de venkel doormidden en verwijder de harde kern. Snij de rest in blokjes van 1/2 cm.
3 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de blokjes venkel en de fijngesnipperde ui 5 à 10 min.
4 Verkruimel intussen de gorgonzola en snij de halfgedroogde kerstomaten in stukjes.
5 Neem 4 vellen aluminiumfolie en leg er telkens 1 vel bakpapier op. Verdeel de venkel over de vellen bakpapier. Leg er telkens 1 zalmhaasje op en besprenkel met de balsamicoazijn. Bestrooi met de gedroogde kerstomaten en de gorgonzola. Kruid met peper en grof zeezout. Vouw de
papillotten goed dicht.
Bereiding op de barbecue (25 min.)
6 Laat de papillotten 25 min. garen op een matig warme barbecue.
7 Verwijder vlak voor het serveren de aluminiumfolie.
Tip
U kan de papillotten ook 20 à 25 min.
laten garen in een voorverwarmde oven,
op 180 °C. Verpak de ingrediënten dan
gewoon in bakpapier, de aluminiumfolie
hebt u niet nodig.
Drankensuggestie
  • Bier

    Mystic Krieken
    Fruitbier
  • Wijn

    Vermentino di Sardegna
    D.O.C. 'La Cala'
    Sella e Mosca
    Sardegna - Italië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top