Kabeljauw ‘filet pur’ gegratineerd met mozzarella

4 personen
minder dan 30 min.
Smakelijk ! 2 (pag. 96)
Kabeljauw ‘filet pur’ gegratineerd met mozzarella
Ingrediënten
  • 4 stuks kabeljauwfilet 'filet pur' (diepvries)
  • 150 g paprikareepjes (diepvries)
  • 800 g tomatenstukjes (blik)
  • 70 g ontpitte groene olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. bloem
  • 100 g geraspte mozzarella
  • 1 eetl. basilicum (gedroogd)
  • 1 eetl. oregano (gedroogd)
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
369 kcal
Vetten
17.4 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
14.2 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
38.3 g
Zout
/ g
Voorbereiding
Laat de stukken kabeljauw gedurende 2 u oppervlakkig ontdooien op kamertemperatuur (of 7 min. op ontdooistand in de microgolfoven).
Bereiding
20 min.
1. Dep de stukken kabeljauw goed droog. Wentel ze door de bloem.

2. Verwarm intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan (bij voorkeur met anti-aanbaklaag) en leg er de stukken kabeljauw in. Laat op een matig vuur 7 min. bakken.

3. Draai de ‘filet pur’ om en laat ook aan de andere kant 7 min. bakken. Kruid met zwarte peper en zout.

4. Maak intussen de saus. Verwarm 1 eetl. olijfolie in een kookpan en kleur er de fijngesnipperde knoflookteentjes in.

5. Voeg de tomatenstukjes, de diepgevroren paprikareepjes en de olijven toe. Kruid met basilicum, oregano, zwarte peper en zout. Laat gedurende 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen.

6. Schik de stukken kabeljauw ‘filet pur’ in een ovenschotel en giet er de saus over. Strooi er naar smaak gemalen mozzarellakaas over. Zet de schotel in de oven en laat enkele min. kleuren onder de grill.
Afwerking
Dien op met deegwaren, bv. linguine of verse tagliatelle.
Tip
MICROGOLFOVEN
(700 W)

Verwarm de olijfolie met de knof-lookteentjes op volle kracht gedurende 1 min.

Zet afgedekt 2 min. op volle kracht. Roer om en zet nog 2 min. op 3/4 kracht.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Las Casas del Toqui,
    Chardonnay,
    Chili
    Chileense chardonnay-wijn met een fijn boeket en een krachtige, heel
    aromatische smaak.


    Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico
    Moncaro
    Italië

    Droge Italiaanse witte wijn (uit de Marken), gemaakt van vooral verdicchiodruiven. Die geven de wijn florale aroma's en een frisse, levendige smaak. Jong en koel serveren.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top