Kalfssneden met romige pompoengratin

4 personen
minder dan 60 min.
Kalfssneden met romige pompoengratin
Ingrediënten
  • 600 g kalfssneden (beenhouwerij)
  • 700 g vruchtvlees van pompoen (vers of diepvries)
  • 8 blaadjes salie (vers)
  • 1 rood pepertje
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 700 g aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 100 g verse kaas
  • 50 g parmezaan
  • 2.5 dl lichte room
  • 25 g walnootpitten
  • 50 g paneermeel
  • 1.5 dl groentebouillon (0.25 blokje opgelost in 1.5 dl heet water)
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
692 kcal
Vetten
34.9 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
44.4 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
49.7 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(25 min.)
- Snij de ui in 2 en vervolgens in halvemaantjes.
- Schil de pompoen en snij in blokjes van ± 1,5 cm.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes van ± 1 cm.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
- Snipper de knoflookteentjes fijn.
- Hak de walnootpitten grof.
- Rasp de parmezaan.
Bereiding
25 min. + ± 45 min. in de oven
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de stukjes ui ± 5 min. op een matig vuur. Verdeel over een ovenschaal.
3. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en voeg het fijngesnipperde knoflook, het fijngesnipperde pepertje, de pompoenblokjes, de aardappelblokjes en de salieblaadjes toe. Laat ± 6 min. kleuren. Schep in de ovenschaal.
4. Verdeel de verse kaas en de geraspte parmezaan over de pompoenschotel en kruid goed met peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
5. Meng de lichte room met de bouillon en giet over de schotel.
6. Rooster de gehakte walnootpitten kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
7. Snipper intussen de platte peterselie fijn. Meng samen met het paneermeel onder de geroosterde noten en verdeel over de schotel.
8. Bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfssneden ± 4 min. aan elke kant.
Afwerking
Snij de kalfssneden in schuine sneetjes en verdeel de pompoen-aardappelgratin over de borden.
Tip
U kan deze gratin ook in individuele schaaltjes klaarmaken. Die laat u 35 min. bakken in de oven.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top