Kalkoenenbrochettes met lentepasta

4 personen
minder dan 60 min.
Receptkaartjes 2014 (pag. )
Kalkoenenbrochettes met lentepasta
Ingrediënten
  • 4 gemarineerde kalkoenenbrochettes (beenhouwerij)
  • 100 g rucola
  • 2 courgettes
  • 1 onbehandelde citroen (bio)
  • 0.5 plantje basilicum (vers)
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl. pijnboompitten
  • 400 g penne
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
686 kcal
Vetten
17.3 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
77.2 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
54.7 g
Zout
/ g
Bereiding
45 min.
Bereiding in de keuken (30 min.)
1 Snipper de sjalot en de knoflookteentjes fijn.
2 Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.
3 Rasp de schil van de citroen (u hebt 1 eetl. zeste nodig).
4 Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
5 Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
6 Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg de blokjes courgette en de citroenzeste toe en roerbak 10 min. Voeg de pijnboompitten toe en kruid met zwarte peper en zout.
7 Hak de rucola grof en scheur de basilicumblaadjes fijn. Meng de gekookte pasta onder de courgetteblokjes. Haal van het vuur en voeg de rucola en het basilicum toe.

Bereiding op de barbecue (15 min.)
8 Bak de kalkoenenbrochettes 15 min. aan alle kanten op de barbecue.
Afwerking
Serveer de brochettes met de pasta.
Drankensuggestie
  • Bier

    Postel Tripel
    Abdijbier
  • Wijn

    El Coto Crianza
    D.O.C. Rioja

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top