Knapperige groentewok met broccoli en grotchampignons

4 personen
minder dan 30 min.
3.4
Pasta & pizza (pag. 80)
Knapperige groentewok met broccoli en grotchampignons
Ingrediënten
  • 500 g grotchampignons
  • 2 broccoli's
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 rood pepertje
  • 1 plantje koriander (vers)
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g Chinese eiermie (noedels)
  • 2 eetl. cashewnoten
  • 1 eetl. amandelnoten
  • 2 eetl. rijstolie
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. vloeibare honing (of ahornsiroop)
  • 1 eetl. droge sherry
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
386 kcal
Vetten
13.4 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
47.9 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
17.7 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(15 min.)
- Snij de champignons in 4.
- Verdeel de broccoli’s in kleine roosjes.
- Snipper de knoflookteentjes.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
Bereiding
20 min.
1. Verhit de rijstolie in een pan of wok en bak het knoflook, het pepertje en de helft van de lenteuitjes ± 1 min. op een hoog vuur.
2. Voeg de champignons, de broccoliroosjes, de sojasaus, de honing of ahornsiroop en de sherry toe. Laat enkele min. op een hoog vuur bakken.
3. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
4. Rooster ondertussen de amandelen cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak grof.
5. Meng de noedels onder de groenten en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Afwerking
Verdeel de noedels over kommetjes of diepe borden en werk af met de gehakte noten, de rest van de lente-uitjes en verse korianderblaadjes.
Tip
Grotchampignons
Deze champignons worden nog traditioneel gekweekt in grotten. Zo krijgen ze een meer uitgesproken smaak. Ze zijn het hele jaar door beschikbaar. Door hun specifieke smaak komen ze vooral in herfsten wintergerechten goed tot hun recht.

Hoe bakt u champignons?
Snij de champignons in 2 of 4. Snipper 1 sjalot en 1 knoflookteentje. Roerbak de champignons een paar min. op een hoog vuur in wat olijfolie of boter, met een beetje zout. Voeg dan pas de sjalot en het knoflook toe. Roerbak nog een paar min. op een hoog vuur.
Drankensuggestie
  • Wijn

    - Saint-Véran A.O.P. ‘La Charmée’

    - Inycon Fiano-Chardonnay – I.G.T. Bianco di Sicilia – Italië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top