Knolseldersoep met kerrie-olie

7 personen
minder dan 30 min.
Knolseldersoep met kerrie-olie
Ingrediënten
  • 1 sneetje Ganda-ham
  • 400 g knolselder
  • 1 preiwit
  • 1 stengel citroengras
  • 1 dl lichte room
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 1 koffiel. kerriepoeder
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
156 kcal
Vetten
11.3 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
9.5 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
3.9 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min.)
- Schil de knolselder en snij in blokjes.
- Snij het preiwit fijn.
Bereiding
25 min.
1 Bak het sneetje Ganda-ham krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel.
2 Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de prei 2 à 3 min. Voeg de knolselderblokjes en het citroengras toe. Overgiet met de kippenbouillon en laat 20 min. garen.
3 Haal het citroengras uit de kookpot, voeg de room toe en mix tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.
4 Maak de kerrie-olie: meng het kerriepoeder onder 1 eetl. olijfolie.
Afwerking
Verdeel de soep over kommetjes of diepe borden en besprenkel met enkele druppels van de kerrie-olie. Werk af met de stukjes Ganda-ham.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top