Kokosgebakjes met roompudding

Kokosgebakjes met roompudding
Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 1 eetl. boter
  • 2 eetl. kokospoeder
  • 200 g kristalsuiker
  • 100 g patisseriebloem (+ 1 eetl.)
  • Voor de roompudding:
  • 3 eidooiers
  • 2 dl halfvolle melk
  • 125 ml room (min. 35 % V.G.)
  • 125 g suiker
  • 45 g puddingpoeder vanille
  • 1 vanillestokje
  • Voor de afwerking:
  • 3 eetl. kokospoeder
  • 4 eetl. bloemsuiker
  • pure chocolade

Voedingswaarde per persoon

Energie
397 kcal
Vetten
15.3 g
Verzadigde vetzuren
7.7 g
Koolhydraten
55.1 g
Suikers
40.9 g
Vezels: 
0.6 g
Eiwitten
9.8 g
Zout
0.2 g
Voorbereiding
(10 min.)
- Verwarm de oven voor op 195 °C.
- Zeef 110 g bloem.
- Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.
Bereiding
30 min. + 25 min. in de oven
1 Klop 5 eieren en de kristalsuiker tot een witte, schuimige massa. Roer er de gezeefde bloem en 2 eetl. kokospoeder voorzichtig onder met een spatel.
2 Vet een vierhoekige ovenschaal in met de boter en bestrooi met 1 eetl. bloem. Klop er de overtollige bloem uit.
3 Giet het beslag in de ovenschaal en zet 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
4 Doe intussen 3 eidooiers in een kookpot en klop los samen met het puddingpoeder en 1/2 dl melk.
5 Doe 1,5 dl melk, de suiker, het vanillestokje en de vanillezaadjes in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet het vuur uit en laat 10 min. trekken. Haal het vanillestokje uit de melk.
6 Voeg de melk beetje bij beetje en al roerend toe aan het eiermengsel. Zet het vuur aan en laat al roerend inkoken tot een pudding. Haal van het vuur en dek af met vershoudfolie. Duw de folie op de pudding, zodat er geen velletje op komt. Laat afkoelen.
7 Klop intussen de room stijf en meng onder de afgekoelde pudding.
8 Snij het afgekoelde gebak horizontaal middendoor en bedek de onderste helft met de pudding. Leg er de andere helft bovenop en snij in 9 gelijke stukken.
Afwerking
Meng de bloemsuiker met 1 eetl. water en smeer over de gebakjes. Smelt wat pure chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Lepel in stipjes over de gebakjes. Bestrooi met 3 eetl. kokospoeder en laat opstijven in de koelkast.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top