Komkommergazpacho met radijs

Komkommergazpacho met radijs
Ingrediënten
  • 4 komkommers
  • 1 avocado (rijp)
  • 1 bosje radijzen
  • 40 g radijsscheuten
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 100 g verse geitenkaas
  • 2 eetl. gepelde, ongezouten pistachenoten
  • 1 dl olijfolie
  • 4 eetl. wittewijnazijn
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
42 kcal
Vetten
3.1 g
Verzadigde vetzuren
0.8 g
Koolhydraten
1.6 g
Suikers
1.4 g
Vezels: 
0.9 g
Eiwitten
1.5 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(20 min.)
- Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
- Snij de ongeschilde komkommers in blokjes.
- Snij de helft van de radijzen in fijne schijfjes en snij de rest in 2.
- Knip de tuinkers uit het bakje.
- Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
- Hak de pistachenoten fijn.
Bereiding
5 min.
1 Mix de stukjes komkommer en avocado samen met de olijfolie, 2 dl water, de azijn, zwarte peper en zout tot een vloeibaar mengsel.
2 Voeg de sjalotten, het knoflook en de halve radijzen toe en mix opnieuw.
Afwerking
Verdeel de gazpacho over kommetjes of glaasjes. Werk af met een toefje geitenkaas, pistachenoten, schijfjes radijs, tuinkers en radijsscheuten.
Tip
U kan deze gazpacho vooraf klaarmaken. Bewaar hem dan afgedekt in de koelkast en laat hem voor het serveren een vijftiental minuten op kamertemperatuur komen.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top