Komkommersoep met feta

4 personen
minder dan 60 min.
Komkommersoep met feta
Ingrediënten
  • 2 preiwitten
  • 1 komkommer
  • 2 takjes munt (vers)
  • 2 aardappelen
  • 100 g feta (blok)
  • 2 eetl. boter
  • 1 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
216 kcal
Vetten
13.9 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
16.2 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
6.4 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min.)
- Snij de ongeschilde komkommer doormidden, schraap er de pitjes uit met een lepel en snij in grove stukken.
- Snij de preiwitten eerst doormidden en daarna in grove stukken.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes.
- Verkruimel de feta.
- Hak de blaadjes munt grof.
Bereiding
35 min.
1 Smelt de boter in een kookpot en stoof de stukken preiwit 5 min.
2 Voeg de stukken komkommer en de blokjes aardappel toe en overgiet met de bouillon. Laat 25 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
3 Mix de soep fijn en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Afwerking
Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk af met de verkruimelde feta en de grofgehakte muntblaadjes.
Tip
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
+6 maanden
Bereiding (25 min.)
1 Snij 40 g ongeschilde komkommer in blokjes.
2 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een kookpot en laat de komkommer samen met 75 g preiwit (diepvries) eventjes stoven. Voeg 2,5 dl water toe en laat 20 min. sudderen.
3 Mix de soep en kruid lichtjes met peper.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top