Kotelet met geroosterde zoete aardappel en champignons

Kotelet met geroosterde zoete aardappel en champignons
Ingrediënten
  • 4 koteletten zonder been (beenhouwerij)
  • 500 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 1 eetl. boter
  • 600 g zoete aardappel
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. Italiaanse kruidenmix (molen)
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
595 kcal
Vetten
32.1 g
Verzadigde vetzuren
9.9 g
Koolhydraten
36.5 g
Suikers
12.3 g
Vezels: 
7.3 g
Eiwitten
36.5 g
Zout
0.4 g
Voorbereiding
(15 min.)
- Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water en snij in plakjes van 1 cm.
- Snij de champignons middendoor.
- Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in fijne reepjes.
- Snipper de peterselie grof.
Bereiding
45 min.
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Schik de aardappelplakjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en bestrijk aan beide kanten met 3 eetl. olijfolie. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
3 Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
4 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak 2 à 3 min. op een hoog vuur.
5 Zet het vuur lager en voeg de paprika’s toe. Roerbak nog 5 à 10 min. en kruid met peper en zout. Roer er de laatste min. de platte peterselie onder.
6 Verhit 1 eetl. olijfolie en de boter in een braadpan en bak de koteletten ± 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg op het einde 1/2 dl water toe en roer de braadresten los.
Afwerking
Verdeel de zoete aardappelen over de borden en schep er de champignonmengeling op. Serveer met een kotelet en lepel er wat braadvocht over.
Tip
Baby eet mee + 12 maand

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (20 min.)
1 Snij 80 g paprika in reepjes en 20 g champignons in stukjes.
2 Kook samen met 50 g geschilde zoete aardappel 15 min. gaar in water. Voeg de laatste 2 min. 1 takje peterselie toe.
3 Giet af en prak alles fijn met een vork en roer er 1 koffiel. plantaardige
olie onder.
Drankensuggestie
  • Bier

    Postel Blond
    Blond abdijbier
  • Wijn

    Les Hauts Rocs rosé
    A.O.P. Ventoux

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top