Krieltjes met feta, geroosterde kerstomaten en sla

4 personen
minder dan 30 min.
Koken met 5 ingrediënten (pag. 99)
Krieltjes met feta, geroosterde kerstomaten en sla
Ingrediënten
  • 3 Romeinse slaharten
  • 300 g kerstomaten (in tros)
  • 200 g feta (blok)
  • 600 g krielaardappelen (halve, met rozemarijn (versmarkt))
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 4 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
378 kcal
Vetten
24 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
25.5 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
12.9 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min.)
- Snij de Romeinse slaharten telkens in 4 partjes.
Bereiding
30 min.
1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
2 Leg de trosjes kerstomaat in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn.
3 Kruid met zwarte peper en zout en zet 15 min. in de voor verwarmde oven.
4 Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en verwarm de halve krieltjes 5 min.
5 Verhit 2 eetl. olijfolie in een grillpan en rooster de Romeinse slaharten licht gaar en mooi bruin.
Afwerking
Verdeel de halve krielaardappelen over 4 borden en leg er telkens 3 stukken gegrilde slaharten naast. Geef er wat geroosterde kerstomaatjes bij en verkruimel er de feta over.
Drankensuggestie
  • Bier

    Barbãr
    Speciaalbier
  • Wijn

    Duc de Lerme Sauvignon Blanc – I.G.P. Pays d'Oc

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top