Krieltjessalade met komkommer en feta

4 personen
Minder dan 45 min.
Krieltjessalade met komkommer en feta
Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 1 rode zoete puntpaprika
  • 3 Romeinse slaharten
  • 1 avocado
  • 0.5 limoen (enkel het sap)
  • 1 bakje tuinkers
  • 0.3 plantje bieslook
  • 1 rode ui
  • 600 g krielaardappelen
  • 200 g feta (blok)
  • 4 eetl. halfgedroogde tomaten in olie (versmarkt)
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
444 kcal
Vetten
25.2 g
Verzadigde vetzuren
9.9 g
Koolhydraten
36.4 g
Suikers
7.8 g
Vezels: 
7.4 g
Eiwitten
14 g
Zout
1 g
Voorbereiding
(10 min.)
- Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 2.
- Pluk de tuinkers.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding
35 min.
1 Verdeel de krieltjes over een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed onder elkaar en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
2 Schil ondertussen de komkommer. Snij in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij daarna in staafjes van 5 cm lang. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in reepjes.
Snij de slaharten in fijne reepjes en de rode ui in ringen. Snij de halfgedroogde tomaten in 2. Snipper ook het bieslook fijn.
3 Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Besprenkel met het limoensap en kruid met zwarte peper. Meng onder de komkommer, de zoete puntpaprika, de Romeinse sla, de rode ui, de halfgedroogde tomaten en het
bieslook.
4 Meng de krieltjes onder de groenten. Verkruimel er de feta over en bestrooi met de tuinkers. Serveer warm of lauw.
Tip
Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (25 min.)
1 Schil 1 aardappel en snij in stukjes. Snij 1/2 stronk Romeinse sla in reepjes en het vruchtvlees van 1/2 avocado in stukjes. Pluk 1/4 bakje tuinkers.
2 Kook de aardappel 20 min. gaar in water. Voeg de laatste 2 min. de Romeinse sla toe. Giet af en laat uitlekken.
3 Mix de groenten, de avocado en de tuinkers fijn. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Drankensuggestie
  • Bier

    Cherry Chouffe
    Fruitbier
  • Wijn

    Touraine A.O.P.
    'Comtesses du Val' Sauvignon

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top