Krieltjessalade met pesto en gedroogde tomaten

4 personen
minder dan 30 min.
Krieltjessalade met pesto en gedroogde tomaten
Ingrediënten
  • 175 g slamix 'Mesclun'
  • 600 g krielaardappelen
  • 1 rode ui
  • 10 halfgedroogde tomaten in olie (versmarkt)
  • 1 eetl. groene pesto
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
280 kcal
Vetten
14.6 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
31.3 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
4.8 g
Zout
/ g
Voorbereiding
- Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en kook ± 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en snij in 2.
- Snij intussen de rode ui in heel fijne ringen.
Bereiding
20 min. + 5 min.
1 Besprenkel de sla met de olijfolie en kruid met peper en zout. Roer er de uiringen en de gedroogde tomaten onder.
2 Meng de pesto onder de krielaardappelen en verdeel ze over de salade.
Tip
Breng de sla op smaak met 2 eetl. olie uit de verpakking van de gedroogde tomaten in plaats van olijfolie. U hoeft dan niet meer bij te kruiden met peper en zout.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top