Krokante oesterzwammen op nestje van noedels

16 hapjes
minder dan 30 min.
De smaak van het seizoen (pag. 91)
Krokante oesterzwammen op nestje van noedels
Ingrediënten
  • 250 g oesterzwammen
  • 1 preiwit
  • 1 rode paprika
  • 0.5 limoen (enkel het sap)
  • 2 cm gember
  • 16 blaadjes koriander (vers)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetl. boter
  • 150 g Chinese eiermie (noedels)
  • 1 koffiel. vloeibare honing
  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. oestersaus
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 mespunt cayennepeper
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
108 kcal
Vetten
6.7 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
9.8 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
1.9 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(15 min.)
- Scheur grotere oesterzwammen in 2.
- Snipper het knoflookteentje fijn.
- Snij het preiwit in flinterdunne reepjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in flinterdunne reepjes.
- Rasp de gember.
Bereiding
15 min.
1. Kook de noedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
2. Meng intussen de oestersaus, de sojasaus, de cayennepeper, de honing, het fijngesnipperde knoflook en het limoensap. Kruid met zwarte peper.
3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de reepjes prei en paprika, en de geraspte gember 2 min. Voeg de noedels en het oosterse sausje toe en roerbak nog eens 2 min. Hou warm.
4. Verhit 4 eetl. olijfolie en de boter in een pan en bak de oesterzwammen 3 à 4 min. op een hoog vuur, tot ze lichtjes krokant zijn. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
Verdeel de noedels in nestjes over 16 hapjeslepels of kleine schaaltjes en leg er de oesterzwammen bovenop. Werk af met een blaadje koriander.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top