Kruidig stoofpotje met konijn

Kruidig stoofpotje met konijn

Voedingswaarde per persoon

Energie
912 kcal
Koolhydraten
43.1 g
Eiwitten
70.5 g
Vetten
42.5 g
Ingrediënten
  • 1 konijn (beenhouwerij)
  • 100 g pancetta
  • 500 g kastanjechampignons
  • 2 wortelen
  • 2 stengels witte selders
  • 6 takjes verse tijm
  • 3 takjes rozemarijn (vers)
  • 800 g aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetl. boter
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 37.5 cl rode wijn (merlot)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 6 jeneverbessen
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 kaneelstokje
  • zwarte peper (molen)
  • zout
Voorbereiding
(15 min.)
- Snij de wortelen en de selder in stukken. Snij de champignons in plakjes.
- Snij de pancetta in reepjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn. Bind het kaneelstokje samen met de takjes tijm, de rozemarijn en de laurierblaadjes.
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
Bereiding
15 min. + 1 u. 30 min. suddertijd
1 Smelt de boter in een grote stoofpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.
2 Haal de stukken konijn uit de kookpot en stoof de pancetta kort aan. Voeg de ui, het knoflook, de selder en de wortelen toe. Kruid met zwarte peper en zout. Laat ± 6 min. stoven.
3 Overgiet met de wijn en laat 5 min. koken. Voeg de tomatenstukjes en de jeneverbessen toe.
4 Leg de stukken konijn opnieuw in de kookpot en voeg het kruidenbundeltje toe. Dek af en laat ± 1 u. 30 min. sudderen.
5 Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
6 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de champignons goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg de champignons toe aan het stoofpotje met konijn en meng goed door elkaar.
Tip
Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.

+ 6 maand
Bereiding (25 min.)

1 Schil 1 aardappel en snij in stukken. Snij 50 g wortel en 40 g witte selder in stukjes.
2 Kook de aardappel 20 min. in een bodempje water. Voeg na 5 min. de wortel en de selder toe. Voeg na 10 min. 25 g konijn toe.
3 Giet af. Plet de aardappel en de groenten fijn en snij het konijn in stukjes. Meng met 10 g tomatenstukjes en 1 koffiel. plantaardige olie.
Drankensuggestie
  • Bier

    Barbãr
    Sterk blond bier
  • Wijn

    Les Hauts Rocs A.O.P.
    Côtes du Rhône
    Milieubewuste teelt

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

back to top