Kruidige pestotagliatelle in pikante mosselsaus

4 personen
minder dan 60 min.
Pasta & pizza (pag. 74)
Kruidige pestotagliatelle in pikante mosselsaus
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen (versmarkt)
  • 250 g champignons
  • 2 preien
  • 1 rood pepertje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. boter
  • 2 eetl. zure room
  • 500 g tagliatelle (versmarkt)
  • 2.5 dl droge witte wijn
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voor de peterseliepesto:
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje waterkers
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g parmezaan (blok)
  • 3 eetl. pijnboompitten
  • 1 dl olijfolie

Voedingswaarde per persoon

Energie
1018 kcal
Vetten
54.3 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
82.7 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
38.5 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(30 min.)
- Snipper de ui en het knoflook.
- Snij de preien eerst in drie gelijke stukken en vervolgens in de lengte middendoor. Snij in flinterdunne reepjes.
- Snij de champignons in schijfjes.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper heel fijn.
- Spoel de mosselen onder koud water en verwijder de baard.
- Rasp de parmezaan en hou 2 eetl. apart.
- Maak de pesto. Verwijder de steeltjes van de waterkers. Mix alle ingrediënten voor de pesto heel fijn in een hoge mengbeker. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding
30 min.
1. Smelt 1 eetl. boter in een ruime kookpot en stoof de ui en het knoflook. Doe er de mosselen bij en overgiet met de wijn. Kruid met zwarte peper. Dek af en kook de mosselen ± 5 min. op een hoog vuur tot de schelpen volledig open zijn. Schud de pot geregeld.
2. Haal de mosselen uit de schelp. Hou 8 mooie mosselen in de schelp opzij voor het garnituur. Zeef het kookvocht en zet opzij.
3. Kook de pasta samen met de preireepjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Meng er de helft van de pesto onder.
4. Smelt intussen 1 eetl. boter in een brede braadpan. Stoof de champignons en het pepertje ± 2 min. Voeg 1/2 L kookvocht toe en laat tot de helft inkoken.
5. Voeg de zure room toe en laat nog even doorkoken. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg ook de mosselen toe en laat goed warm worden zonder te laten koken. Laat ook de 8 mosselen in de schelp even meewarmen.
Afwerking
Verdeel de pasta over diepe borden en schep er de mosselen met de saus over. Garneer met 2 eetl. geraspte parmezaan. Geef er de rest van de pesto apart bij.
Drankensuggestie
  • Wijn

    - La Tuilerie – A.O.P. Pouilly-Fumé

    - Soave D.O.C. – Veneto – Italië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top