Kruimelige fruitsabayon

4 personen
minder dan 30 min.
Belgische bieren (pag. 122)
Kruimelige fruitsabayon
Ingrediënten
  • 4 aardbeien
  • 2 nectarines
  • 0.5 meloen (cavaillon)
  • 4 eidooiers
  • 8 Bretoense boterkoekjes
  • 4 eetl. suiker
  • 4 eetl. Timmermans Kriek Retro (fruitbier)

Voedingswaarde per persoon

Energie
257 kcal
Vetten
9.7 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
36 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
5.1 g
Zout
/ g
Voorbereiding
- Plet de boterkoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Snij de aardbeien in 4 of 6 (afhankelijk van de grootte).
- Snij de nectarines in blokjes.
- Snij de halve meloen in blokjes.
Bereiding
10 min.
1. Doe de eidooiers met de suiker en het bier in een steelpan. Klop tot een schuimige en gladde massa.
2. Verwarm au bain-marie (plaats de steelpan in een andere kookpot met heet water). Blijf ondertussen stevig kloppen: de massa moet verdubbelen en licht en schuimig blijven.
3. Verdeel het fruit over 4 glazen en bestrooi met de verkruimelde koekjes.
4. Giet er de warme sabayon over.
Afwerking
Serveer onmiddellijk en geef er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.
Drankensuggestie
  • Bier

    Timmermans Kriek Retro

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top