Krulsla met gekaramelliseerde spekjes en appelen

4 personen
minder dan 30 min.
Lekker Belgisch (pag. 12)
Krulsla met gekaramelliseerde spekjes en appelen
Ingrediënten
  • 1 krulsla (Lollo Bionda) (of een zakje gemengde sla)
  • 1 bakje veldsla
  • 1 plantje rucola
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 2 appelen (bv. Cox)
  • 0.5 komkommer
  • 1 bosje radijzen
  • 2 eetl. notenmengeling
  • 1 sjalot
  • 1 citroen (enkel het sap)
  • 2 eetl. rodewijnazijn
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. Luikse siroop
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 2 koffiel. roze bessen (bokaal)
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
318 kcal
Vetten
19.6 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
21.2 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
13.2 g
Zout
/ g
Voorbereiding
- Spoel de veldsla. Snij de sla en rucola in grove stukken.
- Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in stukjes en besprenkel met citroensap.
- Snij de halve komkommer in blokjes.
- Hak de sjalot fijn.
- Snij de radijzen in twee.
Bereiding
8 min.
1. Bak de spekblokjes al roerend in een pan met anti-aanbaklaag. Voeg de Luikse siroop toe en laat nog 2 min. bakken terwijl u verder omroert. Voeg de stukjes appel toe en laat nog een minuutje al roerend bakken. Bestrooi met tijm. Kruid met peper en zout.
2. Meng de veldsla, de in stukken gesneden sla en rucola, de komkommerblokjes, de radijzen, de noten, de rozepeperbolletjes, de sjalotsnippers en 1 eetl. olijfolie goed door elkaar. Besprenkel met rodewijnazijn en kruid met peper en zout.
Afwerking
Meng de gekaramelliseerde spekjes en appelen onder de sla en dien onmiddellijk op. Luikse salade
Tip
Kooktip
Dit slaatje is een uitstekende basis voor een heerlijke maaltijdsalade. Meng er stukjes peer, pruimen, verse kervel, witloof of andere ingrediënten onder. Volg gewoon uw eigen inspiratie en met enkele sneetjes volkorenbrood en verse kaas erbij zet u een originele maaltijd op tafel.
Drankensuggestie
  • Bier

    Orval
    Origineel trappistenbier van de abdij van Orval, hergist op de fles met een alcoholgehalte van 6,2 %. Amberkleurig bier met uitgesproken aroma en smaak van hop.
  • Wijn

    Domaine des Hardières
    A.C. Anjou
    Goudkleurige loirewijn, gemaakt van 100 % chenin-druiven. Geurt en smaakt fruitig en bloemig. In de mond rijp en sappig, vol en rond. Krachtige wijn met ruim voldoende finesse en frisheid.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top