Lamsmanchettes met kruidenkorstje en saffraan

4 personen
minder dan 30 min.
Smakelijk ! 3 (pag. 182)
Lamsmanchettes met kruidenkorstje en saffraan
Ingrediënten
  • 4 lamsmanchettes (beenhouwerij) (± 1,1 kg)
  • 200 ml kalfsfond (bokaal)
  • 1 dl room
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. mixed pepper selection (molen)
  • 1 koffiel. komijnzaadjes
  • 0.75 koffiel. korianderbolletjes
  • 0.5 buisje saffraandraadjes
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
491 kcal
Vetten
35.8 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
2 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
40.4 g
Zout
/ g
Voorbereiding
Doe de korianderbolletjes, de mixed pepper en de komijn in een plastic zak of tussen 2 vellen keukenpapier en plet fijn (bv. met de deegrol of een glazen fles). Meng 2 eetl. olijfolie onder de geplette kruiden.
Bereiding
10 min., enkele uren vooraf + 5 min. + 15 min. in de oven, op het moment zelf
Eventueel enkele uren vooraf (10 min.)
1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken lamsmanchette goudbruin aan alle zijden.
2. Haal het vlees uit de pan (hou het braadvocht opzij) en schik in een ovenschotel. Strijk volledig in met de olijfolie met kruiden en zet koel weg.

Op het moment zelf
(5 min. + 15 min. in de oven)
3. Schuif de schotel met de lamsmanchettes gedurende 12 à 15 min.
(afhankelijk van de dikte) in een op 225 °C voorverwarmde oven. Lamsvlees moet binnenin nog rozig zijn.
4. Haal het vlees uit de ovenschotel en hou warm onder aluminiumfolie. Giet de kalfsfond in de schotel en schraap de braadresten los met een houten spatel. Doe in een pan en laat 2 min. goed doorkoken. Voeg de room en de saffraandraadjes toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Snij het vlees tussen de beentjes door, schik op de borden en lepel er wat saus rond. Geef er aardappelgratin of rösti bij en bv. enkele kleine, in de oven gebakken tomaatjes, spinazie of venkel.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Fleur de Pédesclaux
    A.C. Pauillac
    De tweede wijn van Château de Pédesclaux combineert de soepelheid van de merlotdruif, de kracht van de cabernet sauvignon en de florale aroma's van de cabernet franc. U wordt getrakteerd op een aantrekkelijk boeket met fijne aroma's van gedroogd fruit, kruiden, florale toetsen, kreupelhout en leer. De soepele aanzet wordt gevolgd door een middenstuk met zwart fruit en een stevige afdronk met een levendige aciditeit, een fijne houttoets en een pepertje.

    Museum Crianza,
    D.O. Cigales,
    Spanje
    Pittige rode wijn die rijpt op eiken vaten, wat de subtiele houttoets
    in zijn fijn boeket verklaart. Zeer zuivere en pittige smaak.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top