Lasagne met ham, mediterrane groentjes en geitenkaas

4 personen
meer dan 60 min.
Onder vrienden (pag. 36)
Lasagne met ham, mediterrane groentjes en geitenkaas

Voedingswaarde per persoon

Energie
636 kcal
Koolhydraten
55.9 g
Eiwitten
37.7 g
Vetten
29 g
Ingrediënten
  • 10 lasagnevellen
  • 2 eetl. geraspte parmezaan
  • peper en zout
  • Voor de groentesaus:
  • 300 g gekookte hamblokjes (versmarkt)
  • 500 g mediterrane groentemix (diepvries)
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. Provençaalse kruiden
  • 0.5 koffiel. basilicum (gedroogd)
  • Voor de kaassaus:
  • 0.5 L melk
  • 150 g verse geitenkaas
  • 2 eetl. boter
  • 2 afgestreken eetl. bloem
Voorbereiding
Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
Bereiding
30 min. + 45 min. in de oven
1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook gedurende 2 min.
2. Voeg de mediterrane groentemix en de tomatenblokjes toe. Kruid met de Provençaalse kruiden en het basilicum. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen.
3. Maak ondertussen de kaassaus: smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er de melk bij en roer tot een gebonden saus. Voeg eventueel nog wat melk toe indien de saus te dik is.
4. Breng de witte saus op smaak met peper en zout en meng er 1/3 van de geitenkaas onder.
5. Voeg de hamblokjes toe aan de groentesaus en kruid met peper en zout.
6. Schep in een ovenschotel een laagje groentesaus, verdeel er wat verse geitenkaas over en leg er een laag lasagnevellen op. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Dek de laatste laag lasagnevellen af met de kaassaus.
7. Bestrooi met de parmezaan en laat 45 min. bakken in een op 175 °C voorverwarmde oven.
Afwerking
Dien onmiddellijk op met een stukje stokbrood.
Tip
vooraf klaar
Dit gerecht kan u volledig vooraf klaarmaken tot en met stap 6.
Drankensuggestie
  • Bier

    Floreffe
    Blond abdijbier van hoge gisting, met een milde, fruitige smaak. 6,3 % vol.
    Serveren tussen 4 en 10 °C.
  • Wijn

    Château Le Sablou
    A.C. Bergerac sec

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

back to top