Lauwwarme slaharten met zelfgemaakte quinoaburgers

Lauwwarme slaharten met zelfgemaakte quinoaburgers
Ingrediënten
  • 3 Romeinse slaharten
  • 1 rode zoete puntpaprika
  • 2 lente-uitjes
  • 3 takjes peterselie (vers)
  • 500 g voorgekookte aardappelblokjes (versmarkt)
  • 170 g Griekse yoghurt
  • 100 g geraspte emmentaler
  • 50 g grana padano
  • 1 ei
  • 1 eetl. boter
  • 100 g quinoa
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 eetl. zonnebloempitten
  • 1 eetl. mosterd op traditionele wijze
  • 2 eetl. bloem
  • 5 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
687 kcal
Vetten
41.9 g
Verzadigde vetzuren
15.5 g
Koolhydraten
47.9 g
Suikers
7.2 g
Vezels: 
7.6 g
Eiwitten
25.6 g
Zout
2.4 g
Voorbereiding
(20 min. + afkoelen)
- Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in de bouillon (kooktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.
- Snij intussen de Romeinse slaharten in de lengte in 6.
- Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Snipper de peterselie en de lente-uitjes fijn.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in fijne ringen.
- Rasp de grana padano in schilfers met een dunschiller.
Bereiding
25 min.
1 Meng het ei, de geraspte emmentaler, de zonnebloempitten en de bloem onder de quinoa. Vorm 4 gelijke burgers. Laat opstijven in de koelkast.
2 Meng intussen de Griekse yoghurt met de mosterd, de helft van de peterselie en kruid met peper en zout.
3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de slaharten en de lente-uitjes 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en meng er de zoete puntpaprika en de pijnboompitten onder.
4 Smelt de boter in dezelfde braadpan en bak de aardappelblokjes 10 min. Roer er de rest van de peterselie onder en kruid met peper en zout.
5 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de quinoaburgers 3 min. goudbruin aan elke kant.
Afwerking
Werk de salade af met de dressing en de kaasschilfers. Serveer met de quinoaburgers en de aardappelblokjes.
Tip
Baby eet mee + 6 maand

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (25 min.)
1 Snij 100 g Romeinse slaharten in stukken. Spoel 30 g quinoa in een fijne zeef onder koud water.
2 Kook samen 20 min. in ongezouten water. Giet af.
3 Meng er een takje verse peterselie en 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix fijn.
Drankensuggestie
  • Bier

    Duc de Lerme Merlot
    I.G.P. Pays d'Oc
  • Wijn

    Duc de Lerme Merlot
    I.G.P. Pays d'Oc

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top